neděle 6. září 2015

JAK SI VYTVOŘIT ZDRAVÉ NÁVYKY JEDNODUŠE? 7 TIPŮ...

Zdravý životní styl začíná vytvořením vašich zdravých návyků. Jak to ale přesně udělat? Zde jsou v praxi ověřené tipy, které vás povedou na cestě každý jeden den!

Nejlepší cestou jak vytvořit zdravý návyk je podívat se jak mozek zpracovává informace, aby si vytvořil ten nezdravý a následně je využít pro vaší výhodu. Například spoustu společností co nabízí rychlé občerstvení

využívá vaše smysly, aby vás nalákali na jejich produkty.

Hotely, obchody s potravinymi a inzerenti jídla stimulují naše smysly tak, že svou nabídku vzkrášlují, aby lépe vypadala a to na nás funguje. Používáním vašich zrakových smyslů, chuti, čichu a sluchu vás mohou pozitivně navnadit a spojit ten pocit s určitým jídlem, nebo chováním, tak proč nepoužít tyhle informace k vytvoření pozitivního pocitu ze cvičení a zdravého jídla? Tyto tipy mohou probudit vaše smysly a dostat vás do závilosti na zdravém životním stylu.


1. BĚŽTE VEN  ►►►

Cvičení v krásném venkovním prostředí je ta nejlepší cesta jak můžete začít být více aktivní. Spoustu lidí zjišťuje, že to co měla být rychlá 20 minutová procházka se stalo mnohem delší když si začnou užívat toho co vidí kolem sebe. To co je visuálně přitažlivé se u každého člověka může lišit - někteří si užívají hory a pole zatímco další se cíti "živí" v rušných ulicích velkoměsta. Je důležité vědět co vyhovuje vám a vytvořit si kolem toho svou vlastní rutinu. Jaké prostředí je pro vás visuálně zajímavé?

2. BUĎTE KREATIVNÍ  ►►►

Pokud je pro vás cvičení venku nemožné, tak si aspoň cvičte blízko okna, abyste viděli ven. Když se budete koukat na lidi, kteří cvičí ve fitku, tak vás to bude motivovat na sobě pracovat ještě tvrději, takže si ve fitku volte stroje a pásy na běh, tak abyste viděli co nejvíce cvičících lidí. Až budete příště cvičit, tak sledujte jak to co vidíte ovlivňuje výši vaší vnitřní energie.

3. NAJDĚTE SI SUPER MÍSTO NA CVIČENÍ ►►►
Když budete plánovat cvičit doma, můžete si vytvořit stálé místo už jen tak, že si položíte podložku na podlahu. Tím, že jí budete pokládat vždy na stejné místo dosáhnete značného zesílení vašeho návyku. Když budete mít jasně stanovený prostor se kterým budete spokojeni, tak se budete moct výborně soustředit na samotné cvičení

4. JEZTE KRÁSNÁ JÍDLA ►►►
Udělejte si extra čas na to, abyste si vytvářela, barevná a vizuálně přitažlivá jídla a svačinky. Pokud je vaše svačina například červená. Tím, že do svých svačin přidáte červené papriky, jahody a červená jablka je uděláte neodolatelné. Kdykoliv budete jíst jídlo, které vypadá skvěle se budete cítit mnohem šťastnější a to je právě to proč nás často nalákají na krásně ozdobené koláče. Dost často zdravé volby nemusí nutně vypadat lákavě, ale s trochou kreativity se vám podaří připravit zdravá jídla, která vypadají skvěle.

5. ZVEDNĚTE SI NÁLADU POMOCÍ HUDBY ►►►
Hudba, kterou posloucháte během vašeho cvičení může výrazně ovlivnit jak se cítíte a jak tvrdě budete makat. Na ty nejtěžší cviky a sady cvičení, u kterých víte, že budete potřebovat extra motivaci, aby jste je dokončili si vybírejte jen ty pro vás nejpozitivnější tóny a skladby. Hudba má tohle velký vliv, dokáže vás nabudit a posunout na vyšší úroveň vnitřní energie. Znáte to :) Některá hudba vás prostě zvedne ze židle a musíte si zatancovat a to je přesně ta, kterou si vemte sebou do fitka, nebo tam kde budete cvičit. Pokud budete chtít cvičit ve stálém a stabilním tempu, tak s sebou mít hudbu, která má stabilní vývoj vám pomůže zůstat na trati. V tomto případě je dobré použít hudbu, která se moc nemění a zůstává na stéjném tempu a to vás udrží po celou dobu výkonu. Zkoušet používat hudbu na zlepšení vaší nálady je velmi chytrá strategie, která vám pomůže dosáhnout vaše cíle. Při strečinku a během jógy je pomalá hudba to co vám pomůže ještě více uniknout všudypřítomnému stresu.


6. POUŽÍVEJTE LAHODNÉ NÁPOJE ►►►
Bylinný koncentrát Herbalife
Pokud se budete udržovat správně hydratovaní, ta vás to vždycky dostane  do lepší nálady a to nejen během cvičení. Pořiďte si opravdu krásnou láhev na pití, která se vám bude líbit a budete jí radi opakovaně používat. Naplňte si ji nápojem, na který se budete těšit a který bude spojený s vaší cvičební aktivitou. Vyberte si něco dobrého, ale zdravého, rozhodně ne limonády plné cukru. Elektrolický nápoj si obohaťte o vaše oblíbené ovoce, nebo si pořiďte kvalitní nízkokalorický sportovní drink.

7. OVLIVNĚTE SVOU NÁLADU POMOCÍ VŮNĚ ►►►
Když myslíte na cvičení, jsem si jistá, že vás napadne pach ze spocených ponožek a vlhké sportovní tašky. To není co by vás motivovalo jít si zacvičit. Zvažte použít vůně, která vám pomohou posílit vaší dobrou náladu a energii. Pokud si najdete určitou vůni, kterou si spojíte se cvičením je výborná pomoc pro vytvořneí zdravého návyku. Například vůně levandule, je velmi uklidňující a zjemňující náladu, což se krásněhodí předtím než si půjdete zacvičit jógu.
Pokud potřebujete povzbudit, tak to co vás zvedne na nohy je vůně peprmintu. Peprmintový olej není nákladný a je svělou vůní v tu chvíli, když se cítíte unavení. Citron má také povzbudivý efekt a osvěžující vůni, takte se vám bude skvěle hodit právě před vaší cvičební aktivitou.
Vytváření zdravého životního stylu zapojuje všechny vaše smysly a může vám pomoci se opravdu srdečně těšit na vaše denní cvičební aktivity. Čím více pozitivně se naladíte, tím větší šance je, že se budete držet vašeho plánu.

Napsala Samantha Clayton. Samantha je ředitelka celosvětového vzdšlávání Fitness v Herbalife. Kdo je to Samantha Clayton si přečtěte zde a navíc si můžete zdarma stáhnout její E-BOOK ►►►

Přeložil Michal Šibrava

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář